Onderhoud

Nieuw steigerhout
Nieuw steigerhout is in het begin licht en geel van kleur. Behandel je het hout niet? Na ongeveer een half jaar zal het hout steeds grijzer gaan worden. Het hout hoeft niet behandeld te worden, maar als u het hout op een juiste manier behandeld kan dit wel levensverlengend voor uw meubel zijn. U kunt het hout behandelen met een white-, grey-, of blackwash of meubelolie. Er moet tussen de lagen door (meestal 2 lagen) licht worden geschuurd. Wanneer u het hout behandeld met een beits of olie, is het belangrijk dat u dit 1 x per jaar/2 jaar herhaald.

Het is wel verstandig om de tuinmeubels in de winter een beetje af te dekken, maar zorg wel dat er nog lucht bij het meubel komt.

Meubels voor binnen kunt u het beste behandelen met een lak of meubelolie.

Gebruikt/oud steigerhout
Gebruikt steigerhout heeft een mooie grijs/donkerbruine kleur. Dit komt door weersinvloeden en cement tijdens het gebruik in de bouw.

Wanneer het meubel binnen gebruikt wordt is het belangrijk om te behandelen met een (transparante) lak, zodat het hout niet meer voor vlekken kan zorgen. Ook ter voorkoming van vochtkringen in tafelbladen is dit belangrijk.

Staat het meubel wat u zoekt er niet tussen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Waar vindt u ons? 
Wij zitten in Hilversum, maar ons werkgebied is Almere, Huizen, Blaricum, Laren, Bussum, Loosdrecht, Baarn, Soest, Eemnes en omliggende plaatsen.  In ‘t Gooi gratis thuisbezorgd, hierbuiten in overleg.